Duurzaam relatiegeschenk tas

Van PET-fles tot duurzaam relatiegeschenk

Ook op het gebied van relatiegeschenken en give-aways is er steeds meer aandacht voor duurzaamheid. Zo schreven we eerder al over de pen gemaakt van tarwestro, deze blog gaan we in op PET-flessen. Hoe kom je van een PET-fles tot een duurzaam relatiegeschenk?

PET-fles?

De PET fles is een plastic fles gemaakt van PolyEtheenTereftalaat (PET). Ze worden met name gebruikt om frisdrank in te verpakken en vaak zit er statiegeld op. Zo komt een groot deel weer terug bij de fabrikant. Hier worden ze schoongemaakt en weer opnieuw gevuld met frisdrank of water. Echter een deel is niet meer geschikt hiervoor.

Van fles naar grondstof

Flessen die niet geschikt zijn om weer opnieuw te vullen werden voorheen vaak beschouwd als afval. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om hier weer een grondstof van te maken. Zo worden ze versnipperd tot flakes en deze flakes worden verwerkt tot granulaatkorrels en vezels.

Duurzame relatiegeschenken

Als de ingeleverde flessen zijn verwerkt tot grondstof, kun je er van alles van maken. Zo zijn er bedrijven die deze grondstof bijvoorbeeld gebruiken voor het maken van meubels. Ook op het  gebied van relatiegeschenken zijn er mogelijkheden. Zo leveren wij bijvoorbeeld opvouwbare winkeltassen (RPET Shopper) die volledig bestaan uit gerecyclede PET-flessen. Of wat dacht je van de BottlePen? Deze blauwschrijvende balpen is vrijwel geheel vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen. Hij is verkrijgbaar in het blauw, donkerblauw, groen, oranje, rood en zwart. Uiteraard is het mogelijk om deze artikelen te voorzien van je logo. Zo stel je een pen samen die perfect aansluit bij jouw huisstijl.

Tas van gerecycled plastic
duurzaam relatiegeschenk pen

Duurzame reclame

Als reclamebureau doen wij ook onze uiterste best om een steentje bij te dragen aan het milieu. Dat doen wij door voorop te lopen in de ontwikkelingen en onze klanten hierover te informeren en adviseren. Zo schreven wij al artikelen over het spandoek van de toekomst, duurzaam WalltexPro behang en akoestische panelen gemaakt van gerecyclede spijkerbroeken.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy