pen van tarwe

Van tarwestro naar pen

Het afvalprobleem is wereldwijd enorm. Gelukkig wordt er in veel branches al enorm veel aandacht aan besteed. Duurzaamheid is echt hot item. Het wordt door veel bedrijven en overheidsinstellingen steeds belangrijker gevonden. Ook op het gebied van relatiegeschenken zien we veel nieuwe ontwikkelingen. Een mooi voorbeeld hiervan is een pen van tarwestro.

Tarwestro

Tarwestro is de strengel die overblijft nadat de tarwekorrels zijn geoogst. Voorheen werd dit als afval beschouwd. In sommige landen werd dit zelfs door de boeren verbrand, dat bijdraagt aan de luchtvervuiling. Dit is gelukkig niet meer nodig, want het tarwestrengel kan prima in producten worden hergebruikt.

pen met bedrukking

Eco-vriendelijke pen van tarwestrengel

Fresh Next levert eco-vriendelijke blauwschrijvende én zwartschrijvende balpennen. Hierbij zijn veelal de houder, clip en drukknop van de pen gemaakt van 50% polypropyleen en 50% tarwestro. Hiermee is de pen dus gedeeltelijk biologisch afbreekbaar. De pen is vooralsnog in het wit, blauw en groen verkrijgbaar. Uiteraard kunnen deze ook worden voorzien van jouw bedrijfslogo.

Toekomst

Steeds meer producten krijgen op welke manier dan ook een nieuw leven. Zo schreven we bijvoorbeeld al over akoestische panelen die voor 90% uit gerecyclede spijkerbroeken bestaan. Ook zijn steeds meer producten PVC-vrij verkrijgbaar, denk hierbij aan bijvoorbeeld het nieuwe Walltex Pro behang. Daarnaast zijn ook de inkten waarmee geprint wordt steeds milieuvriendelijker.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy