bierpapier

Duurzaam en stijlvol papier!

Papier hoeft al lang niet meer spierwit en perfect glad te zijn. Papier mag leven! Een trend die de laatste is ingezet wordt vervolgd. In deze blog vertellen we je alles over de nieuwste papiersoorten. Hierbij laten we zien dat duurzaam papier en materiaal ook supertof kan zijn! Verklein je footprint en maak tegelijkertijd een goede indruk bij (potentiële) klanten of opdrachtgevers! Met papier van bier, katoen of hennep kun jij je bedrijf onderscheiden tegenover de massa.

Eco Papier

ECO papier

We zagen de laatste jaren al ECO-papier zijn intrede doen. Dit duurzaam papier is gemaakt van gerecycled materiaal, is chloorvrij gebleekt en bevat geen optische witmakers. Het is net geen wit en leest erg prettig.

Kraft papier

Dit papier heeft de laatste jaren al veel populariteit gewonnen. Kraft papier is gemaakt van gerecyclede papierpul en tevens 100% composteerbaar. De duidelijk zichtbare vezelstructuur ziet er lekker stoer uit. En zo ziet het er niet alleen uit, het is ook sterk en robuust.

duurzaam kraft papier
Paperwise duurzaam papier

PaperWise papier

Dit crèmekleurige papier bestaat 100% uit landbouwafval. Dit prachtige ongestreken papiersoort is namelijk afkomstig van bladeren en stengels van gewassen.

Vergé papier

Vergé is zacht en luxueus. Dit ongestreken papier is houtvrij en fijn van structuur. De toevoeging van 10% katoen zorgt voor extra stevigheid.

Vergé duurzaam papier
bierpapier

Bierpapier

De meest opvallende verschijning in de nieuwe papiersoorten is toch wel bierpapier. Naast dat het al fantastisch klinkt, is het ook echt een prachtproduct. Dit papiersoort is gemaakt van hop, mout en houtvezels. Dit zorgt voor een bijzondere uitstraling door vlekjes en spikkeltjes. Daarnaast zorgen de houtvezels ook voor extra stevigheid.

Henneppapier

Hennep groeit sneller dan bomen, er is minder oppervlakte nodig voor meer papier. Ook komt er minder zwavel vrij bij de productie. Henneppapier is composteerbaar en gemaakt van in Europa geteelde cannabis. Het papier bevat tot 50% cannabis en heeft een grove textuur. De kleur van henneppapier is een beetje ingetogen maar warm van uitstraling.

henneppapier

Papier in grafisch ontwerp

Binnen ons reclamebureau worden we dolenthousiast van nieuwe materialen en papiersoorten. Materiaalkeuze is namelijk ontzettend belangrijk wanneer je een bepaalde uitstraling wilt neerzetten. Ga je voor een luxe uitstraling dan kies je eerder voor bling bling drukwerk en afwerkingen zoals SpotUV of foliedruk. Wil je een stoere uitstraling, dan kies je voor kraftpapier of een print op hout. Wat je uitdaging en wensen ook zijn, onze grafisch ontwerpers weten er wel raad mee. Geef ons een uitdaging en laat je inspireren op het gebied van duurzaam papier en grafisch ontwerp!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy