Bling bling drukwerk

We gaan weer rap richting de jaarwisseling, tijd voor een blog over écht tof drukwerk!

 

Drukwerk?

Ja! Juist in een tijd waarin de meeste communicatie per mail, whatsapp en social media verloopt, wordt een uniek stukje drukwerk extra gewaardeerd. Doe er je voordeel mee en zorg dat je er als bedrijf uitspringt!

 

Persoonlijk!

Zorg ervoor dat de boodschap die stuurt naar je klanten en relaties ook past bij jou en jouw bedrijf! Dit geldt zowel voor de tekst als het ontwerp. Met een standaard kerstkaart uit een catalogus of het rek van de supermarkt sla je als bedrijf echt de plank mis. Zorg ervoor dat je logo erop staat en dat de kleuren, typografie en schrijfwijze matchen met de rest van jouw bedrijfsuitstraling en huisstijl.

 

Brrrr.. Cold Foil

Goud, zilver, bling bling.. het hoort wel een beetje bij kerst. Maar hoe krijg je dat op een leuke kerstkaart? Het meeste drukwerk wordt full colour gedrukt, dat wil zeggen dat het is opgebouwd uit de kleuren: Cyaan, Magenta, Geel en Zwart. Bij Cold Foil, ook wel foliedruk of koude folie genoemd, is dat niet anders. Het proces daarvoor is wat deze drukwijze uniek maakt.

 

folie drukwerk cold foil

 

Hoe werkt Cold Foil?

Allereerst wordt er een flinterdun laagje lijm aangebracht. Vervolgens wordt de blinkende folie hier overheen gerold. Op de delen waar de lijm is aangebracht, blijft de folie kleven. De overige delen blijven gewoon wit. Hierna volgt het normale drukproces. Op deze manier kun je bepaalde delen eruit laten springen met een glimmend laagje folie. Door te spelen met de hoeveelheid folie en de combinatie te maken met kleuren, kun je tot uniek drukwerk komen. Drukwerk dat opvalt en in de smaak valt bij jouw (potentiële) klant.

 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Maak dan snel een afspraak want in onze studio in Boxmeer vertellen we je graag meer over ontwerp en drukwerk. Samen met jou bekijken we hoe we de uitstraling van jouw bedrijf naar een hoger level kunnen tillen, wij zijn imagomakers van jouw bedrijf!

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy