logo gemeente land van cuijk

Nieuw logo gemeente Land van Cuijk

Op 1 januari 2022 zou de gemeentelijke herindeling in het Land van Cuijk een feit moeten zijn. Gemeente Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis verder als één gemeente. Terwijl er via een online prijsvraag nog suggesties in worden gediend voor een nieuwe naam, denken wij al een stap verder. Hoe zou het nieuwe logo eruit komen te zien?

Huidige logo’s Cuijk, Boxmeer en Sint Anthonis

In het logo, ook wel wapen van Cuijk staan acht merletten afgebeeld. Dit stamt nog uit een ver verleden en komt van de Cuijkse tak van de familie van Cuijk, heren van Cuijk en Grave. De merlet komt van het Franse merlette, de vrouwelijke variant van de merel. Dit is een heraldisch wapendier. Het logo van Boxmeer is lekker modern. De elf streepjes in de goud-gele helft van het logo zijn een mooie verwijzing naar de kerkdorpen in deze gemeente. Om exact te zijn Beugen, Boxmeer, Groeningen, Holthees, Maashees, Oeffelt, Overloon, Rijkevoort, Sambeek, Vierlingsbeek en Vortum-Mullum. En dan het logo van de gemeente Sint Anthonis, lokaal beter bekend als Sint Tunnis. Hierin zien we de natuurlijk de Heilige Sint Anthonis afgebeeld. Ieder logo een eigen historie en betekenis. Passend bij de gemeenten zoals ze nu zijn ingedeeld. Wat gaat hier mee gebeuren tijdens de herindeling van deze gemeenten?

Nieuwe gemeente, nieuw logo

Of het nu “gemeente Land van Cuijk” wordt of er een andere naam komt, er zal een nieuwe uitstraling ontwikkeld moeten worden. Een logo en huisstijl passend bij deze nieuwe gemeente. Wij zouden hierbij vooral kijken naar de overeenkomsten. Met respect voor het verleden, komen tot iets waar men zich nog jaren prettig bij voelt. Wat zijn die overeenkomsten van deze drie gemeenten? De Brabantse nuchterheid en gezelligheid bijvoorbeeld. Maar ook de rijke historie waarin de Romeinen leefden, er kastelen werden gebouwd en er oorlog woedde. En dan de prachtige natuur. Het is goed toeven aan de Maas, de Maasheggen zijn zelfs benoemd tot UNESCO biosfeerreservaat. Maar ook Sint Anthonis is gezegend met prachtige natuur waaronder de Staatsbossen.

Wij zijn erg benieuwd wat het gaat worden. En als het even kan, dan denken we natuurlijk graag mee 😉

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy