Auto-Zitzak-Freshnext-Uitgelichte-Afbeelding

Horeca-blog: Hoe maak ik van mijn terras een pareltje?

De temperaturen worden hoger, de terrassen zitten weer voller en voor veel mensen is ook de vakantie weer in zicht. De zomer komt er weer aan! En daarmee komt voor cafe’s, restaurants, lunchrooms, eetcafé’s en brasseries weer een drukke tijd aan. Er zijn ontzettend veel terrassen, dus is het van belang om je te onderscheiden van de concurrenten. Daarnaast wil je een bepaalde doelgroep aanspreken met jouw café of restaurant. De stijl die jij hebt trekt een bepaalde doelgroep aan. Door deze stijl overal in door te trekken, komt hij nog beter tot uiting! Wij hebben voor jou als horecaondernemer 10 pareltjes opgesomd voor op het terras. Al deze items kun je customizen en voorzien van jouw huisstijl. Zo zorg jij ervoor dat jouw terras eruit springt!

Parasol

Wie aan een terras denkt, denkt aan parasols. Parasols zijn vanzelfsprekend een van de belangrijkste blikvangers van een terras aangezien ze zo groot en opvallend zijn. Op een zonnige dag wil je je gasten graag wat schaduw bieden, dus buiten het feit dat parasols opvallend zijn, zijn ze ook zeker nuttig. Als horecaondernemer moet je natuurlijk zorgen dat jouw parasols net wat meer opvallen dan die bij andere zaken. Met parasols is van alles mogelijk. Zo kun je het parasoldoek laten bedrukken in de kleuren van je huisstijl en met je logo, maar je kunt er uiteraard ook voor kiezen om met een aantrekkelijke andere print het publiek je terras op te lokken.

Spandoek

Een andere eyecatcher is een spandoek. Op een spandoek kun je bijvoorbeeld de aankomende events die in jouw kroeg plaatsvinden communiceren. Je kunt uiteraard ook voor een doek kiezen met enkel je logo en wat huisstijlelementen. Een spandoek verandert het hele straatbeeld. Met een spandoek ben je goed zichtbaar en met een goed spandoek zal je naamsbekendheid ook verhogen. Op de markt zijn vele verschillende soorten spandoeken verkrijgbaar, denk hierbij aan bijvoorbeeld de traditionele spandoeken op bisonyl, maar ook aan bijvoorbeeld waterafstotende ProPES spandoeken. Deze spandoeken zijn op te vouwen zonder dat je hen beschadigd. Ideaal als je ‘m wilt bewaren voor het volgende seizoen.

Beachflag

Waar je ook de aandacht mee kan trekken zijn beachflags. Deze blikvangers zet je dan vooraan bij je terras en creëren een zomerse sfeer. Er zijn verschillende typen beachflags. Denk daarbij aan een straightflag, dropflag of wavevlag. Eerstgenoemde is het populaire, langwerpige model. De dropflag heeft een breder oppervlakte om je boodschap mee uit te dragen. Met het laatstgenoemde exemplaar val je extra op aangezien dat type vlag in speciale vormen leverbaar zijn, waardoor mensen vaker en langer kijken.

Tarp

Met een tarp, ook wel schaduwdoek kun je je terras ook net weer een stukje meer bijzonder maken. Een tarp is een fraai product wat zeker niet iedere horecagelegenheid heeft. Wel sluit het helemaal aan bij de zomerse uitstraling van je terras. Een tarp zien we veelal terug bij beachclubs en op festivals.

Kussens

Op een terras kun je gebruik maken van kussens. Met kussens creëer je ook je eigen, unieke sfeer. Wil jij met je terras een zomerse uitstraling, dan kun je je kussens met elementen zoals palmbomen, zandstranden en bijvoorbeeld de zon laten bedrukken. Ga je voor een typisch Hollandse sfeer, dan kun je je sierkussens bijvoorbeeld met verschillende tegelwijsheden bedrukken, waardoor je gasten direct een leuk gespreksonderwerp hebben.

Zitzak

Als je op een terras zit met een groep vrienden is het altijd een goed idee om lekker op een zitzak neer te ploffen. Lekker achterover zitten, onder het genot van je drankje terwijl je lekker tot rust komt of aan het socializen bent met je vrienden. Buiten het feit dat zitzakken heerlijk zitten, zien ze er ook leuk uit. De hoes van een zitzak kun je vervangen waardoor je de zitzakken regelmatig kunt voorzien van een totaal andere look.

Menukaart

Wat ook op ieder terras te vinden is, zijn menukaarten. Een menukaart kunnen wij vanzelfsprekend ook leveren op een manier dat deze bij de uitstraling die je wilt creëren op je terras past. Er zijn menukaarten op waterproof papier, op craft papier, normaal papier, maar ook op hout en zelfs stof! Daarnaast zijn er nog tal van andere opties om je menukaart op te presenteren.

Bierviltjes

Als je klant dan eindelijk bij jou op je terras zit en zijn drankje bestelt, dan geef je hem naast zijn drankje ook een viltje. Zet het logo van je zaak op het bierviltje, of zorg dat het bierviltje een gespreksonderwerp geeft doormiddel van een leuke tekst of foto. Of geef bij elk verschillende drankje een ander soort viltje. Vrijwel iedere speciale vorm is verkrijgbaar. Uiteraard kun je ook gewoon voor een rond of vierkant viltje kiezen.

Bestekzakje

Op het moment dat je gasten ook een hapje willen eten, is het mooi om het bestek in een speciaal bestekzakje te verpakken. Ook hier kun je de huisstijl in terug laten komen. Maar je kunt uiteraard ook seizoensgebonden zakjes gebruiken of er weer een mooie actie aan vast knopen.

Zonnebril

En natuurlijk kun je je gasten ook een presentje geven. Geef ze bijvoorbeeld een toffe zonnebril met het logo van jouw bedrijf. Een absolute win-win situatie. De hele stad loopt rond met een toffe zonnebril die tegelijkertijd goed is voor de naamsbekendheid van jouw horecazaak omdat jouw logo op deze bril staat.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere opties om aan je gasten te geven deze zomer. Denk daarbij aan een pet of een strandbal. Ook buiten de zomer kun je natuurlijk je gasten een cadeautje geven. In een van onze vorige blogs behandelden wij bijvoorbeeld de 10 gezondste relatiegeschenken, als je bijvoorbeeld een gezonde lunchroom hebt, is dat natuurlijk een leuk idee.

Voor alle bovenstaande producten ben je bij ons aan het juiste adres. Als je geïnteresseerd bent in een van de items, of benieuwd naar de overige mogelijkheden, neem dan gerust contact met ons op. In onze imagostore voorzien we je graag van advies.

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy