Tuxx

Eerder schreven wij al een blog over het tot stand komen van het logo van Tuxx.

Tuxx

Tuxx is een bedrijf dat business professionals voorziet van informatie. Hierbij kun je denken aan informatie over bijvoorbeeld schoolvakanties en weeknummers. Daarnaast stellen zij ook bedrijfsformulieren voorbeeldbrievenvoorbeeld CV’s en sjablonen gratis ter beschikking. Dit doen zij momenteel in 17 verschillende talen.

Dagelijks bezoeken tienduizenden bezoekers vanuit de hele wereld het platform. Tuxx is hiermee interessant voor adverteerders, zij zorgen er dan ook voor dat Tuxx kan blijven voortbestaan en zich voortdurend kan blijven ontwikkelen.

Tuxx logo

Belangrijk bij de restyling van het logo / huisstijl van Tuxx, was dat het betrouwbare en zakelijke karakter niet verloren zou gaan. We waren er dan ook snel over uit dat we vast moesten houden aan de kleur blauw, wel mochten we op zoek naar een vriendelijkere en eigentijdse tint. Een andere vereiste was dat het logo ook in de smalle blauwe balk op het platform stand moest houden. Met dit gegeven zijn we gaan we aan de slag gegaan.

Bij het ontwerpen van dit logo is er geen gebruik gemaakt van een bestaand font (lettertype). Vanaf blanco zijn de letters ontworpen en minimalisme was hierbij het toverwoord. Een vierkant raster vormde de basis en vanuit daar zijn we verder gaan werken. Dit resulteerde in letters met eenzelfde lijndikte en ook de afstand tussen de letters is weer exact hetzelfde als de lijndikte.

Het bovenste gedeelte van de letter “t” wordt ook weer gevormd door een vierkantje. Hierdoor ontstaat ook de letter “i”, deze staat symbool voor informatie. Een leuk linkje naar de pay-off van Tuxx, info for efficiency.

Dat Tuxx actief is in zo ontzettend veel landen, maakt ook dat het logo breed getoetst moest worden. Allereerst is er veldonderzoek gedaan in Nederland. Hierbij werd er onder meer gevraagd welke dienst of product het bedrijf aanbiedt en wat het logo in men oproept. Daarna werd het concept zelfs naar landen als China en Japan gestuurd. Ook hier werd de naam goed gelezen en riep het geen verwarring op.

Tuxx menu

Het vierkantje en het werken met eenzelfde lijndikte is ook iets dat we hebben doorgetrokken in de twee belangrijkste symbooltjes van Tuxx, het “hamburgertje” waarmee het menu tevoorschijn komt en de loep waarmee je kunt zoeken binnen het platform.